Clock 3. rész

Jöhet a feliratos rész!

Ennek a résznek az a célja, hogy minden egyes szót érts, éppen ezért nagyon kell figyelned arra, hogy nem-e maradt el szó.

Először csak olvasd, gondosan vedd észre, ha meg kell még valamilyen szót tanulni, ezeket gyakorold be.

Utána indítsd el a hanganyagot, ne nézd az írott szöveget, és figyeld meg, van-e benne olyan szó, amit HALLÁS UTÁN nem értesz, vagy gondolkoznod kell rajta, és máris elveszíted a fonalat. Ezeket a szavakat újra meg kell tanulnod, azaz alkoss velük hangosan mondatokat.

John lived with his mother in a big house. When she died, the house became too big for him, so he bought a smaller one in the next street. There was a very nice old clock in his first house, and when a man came to take his furniture to the new house, John thought: I’m not going to let them carry my beautiful old clock in their truck. Perhaps they’ll break it, and I’ll have to mend it which will be very expensive.

So he picked it up and began to carry it down the road in his arms. It was heavy, so he stopped two or three times to have a rest. Suddenly a small boy came along the road. He stopped and looked at John for a few seconds. Then he said to John: ‘You’re a stupid man. Why don’t you buy a watch like everybody else?’

John az anyjával élt egy nagy házban. Amikor az anya meghalt, a ház túl nagy lett John számára, ezért vett egy kisebbet a következő utcában. Az első házában volt és szép, régi óra, és amikor jött egy férfi, hogy elvigye a bútorait az új házába, John ezt gondolta:
– Nem engedem, hogy elvigyék a furgonjukban a gyönyörű régi órámat. Talán össze fogják törni, és nekem kell majd megjavítani, ami nagyon drága lesz.

Így hát felemelte, és cipelni kezdte végig az úton a karjaiban. Nehéz volt, ezért kétszer-háromszor megállt pihenni. Hirtelen egy fiú jelent meg az úton. Megállt, ránézett Johnra néhány másodpercig, majd így szólt Johnhoz:

– Maga bolond. Miért nem vesz karórát, mint mindenki más?

 

Hozzászólások küldése

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük