Vacation 7

Jöjjön a fogalmazás.

FOGALMAZÁSOK FŐ CÉLJA: A fogalmazások írásának fő célja nem feltétlen az íráskészség fejlesztése, bár ezt természetesen fejleszti:) A fő cél az, hogy helyesebben kommunikálj, és ez kihatással van a szókincsedre, beszédkészségedre. Valójában így kelted életre a szókincsed, hiszen aktivizálod őket újra és újra, ezzel azt segíted elő, hogy egyre több szó lesz a felszínen, azaz az aktív szókincseddé válik.

Ha VIP tagságod van, akkor írd ide a hozzászólás részbe. Ha nem szeretnéd, hogy publikus legyen a javítás, jelezd nekem, ez esetben a többiek nem fogják látni. Ha nem vagy VIP-tag, és nagyon szeretnéd, ha a fogalmazásaid ki lennének javítva, írj nekem a noemi@onlineangol.com címre!

Írj rövidebb vagy hosszabb fogalmazást egy nyaralásodról!

Igyekezz használni az eddig tanultakat!

Érdemes a fogalmazásodat elmenteni, kiírni egy füzetben, mert ezekből borzasztó sokat tudsz tanulni.

A javításom nem azért történik, hogy a hibákon rögzülj!

Amikor visszakapod a fogalmazásod, a következőket nézd meg:

  • volt-e olyan szó, amit tévesen használtál, más szó kellett volna oda: ha igen, akkor tanuld meg a helyes szót (nem igazán a helyesírásra gondolok, hanem jelentésre, vagy esetleg lehet szóösszetételként érdemes begyakorolnod)
  • volt-e olyan mondatszerkesztés (nyelvtan), amit rosszul alkalmaztál: ha igen, figyeld meg, mi az, és értékeld ki, át kell-e ismételned. Ha igen, menj vissza az adott tanfolyamra, és gyakorold be még egyszer.

Ha a fenti dolgokat megteszed, akkor a folyamatos fogalmazások írásával a beszédkészséged is helyesebb lesz, pontosabb!

Hozzászólások küldése

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük