1. rész Első angol igéid

Már jó sok szóval rendelkezel ahhoz, hogy sokféle mondatot tudj alkotni, így itt az ideje, hogy az igékkel is foglalkozzunk! Igékkel fejezel ki valamilyen történést, cselekvést, létezést. Létezés kifejezésére tanultuk a BE igét, és három alakját, ezeket még a nulladik szinten be kellett gyakorolni.

Színesítsük beszédünket több igével, hiszen ha csak a mindennapjaid nézzük, rengeteg dolgot csinálsz, igaz?

Minden nyelvben és minden ember életében 3 idő van, ugye? JELEN, MÚLT és JÖVŐ. Csak úgy tudunk kommunikálni egymással, ha nyelvünk ezeket kifejezi. Az angol nyelv itt is különbözik a magyartól: náluk is 3 idő van, de ők úgynevezett igeidőket is megkülönböztetnek, mellyel plusz gondolatokat adnak az időhöz.

Külön igeidővel fogod kifejezni azt, ami a beszélt pillanatban történik, és egy másik igeidővel fejezed ki azt, amit szoktál csinálni, de most éppen nem azt csinálod. És megint más jelen időt kell használnod, ha megmondod, mióta csinálod. Tudom, így elsőre soknak tűnhet, bonyolultnak, de hidd el, nem az, csak más, mint a magyarban megszoktad, és természetes, hogy a magyarhoz hasonlítod még az angol nyelvet.

Fontos, hogy egy adott lépésen ne menj túl, amíg a kívánt célt el nem érted. Mindig leírom, meddig gyakorolj, és nagyon fontos az önkontroll, hiszen ha nem elég alaposan gyakoroltad be, akkor a következő részek nehezebbnek tűnnek. De semmi gond, mindig tudsz visszafelé menni.

És ne feledd, ha bármilyen kérdésed van, tedd fel bátran, írd meg a hozzászólás részbe, hiszen buta kérdés nincs, csak bátortalan tanuló!

Hozzászólások küldése

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük