Már haladó vagyok, miért itt kezdjem?

Az egész programot kezdőknek és újrakezdőknek készítettem, vagy azoknak, akik bizonytalan tudással rendelkeznek, főleg ami a hallás utáni értést és beszédkészséget illeti.

Ha haladónak számítasz, nem kell itt kezdened, ez esetben válaszd ki az A2 szint első tanfolyamát, vagy a B1 első tanfolyamát, és kezdd el csinálni. Ha simán, magabiztosan haladsz az adott tanfolyamon, mehetsz tovább, de bármi bizonytalanság esetén érdemes korábbra menni. Ha segítség kell a szintfelmérésben, írj nekem, segítek. Mindig ezt nézd: MIBEN VAGY STABIL.

Ha te már tanultál angolul, de nem beszélsz, nem értesz, akkor viszont nem sok értelme van magasabb szinttel kezdened.

Hidd el, az alapokban vagy bizonytalan, ezért pontosan végig kell járnod az utat, és helyrepofoznod a hiányos részeket.

Ráadásul, ha nem tudsz gondolkodás nélkül mondatokat szóban összerakni, illetve a szókincsen is gondolkozol, akkor valószínűleg nem a füleddel tanultál eddig, vagyis a régi tanulási módszered ugyanoda fog elvinni.

Új tanulási módszerekre van szükséged!

Ha nem tudsz beszélni, nem helyes mondatokat alkotsz szóban, vagy/és a hallás utáni értésed bizonytalan, magadban fordítasz stb., akkor bizony el kell kezdened felgöngyölíteni a fonalat, egészen pontosan a gubancot, a zűrzavart kisimítani. Nagyon sok olyan gyakorlat van, ami mondhatni szóbeli ellenőrzés is, és azonnal kiderül számodra, megy vagy sem.

Az én oktatási módszerem a használatra épül:

  • képes legyél angolul leveleket, emaileket, fogalmazásokat írni
  • képes legyél angolul szóban elmondani gondolataid, részt venni párbeszédekben, a mindennapi problémákat (mindennapi élet, turistáskodás) angolul megoldani
  • képes legyél megérteni, amit neked mondanak angolul azon a szinten, ahova el szeretnél jutni

FONTOS: Haladj szépen, fokozatosan, lépésről-lépésre, olyan tempóban, ahogy neked tetszik és megfelel. A haladásod során szépen be fogod foltozni a lukakat, ha már nem vagy kezdő, begyakorlod a beszédet, a hallás utáni értést. Sokkal könnyebb lesz az elején, ha már tanultál, de mégsem rögtön a mély vízzel kezdesz, így biztos alapokra fog helyeződni minden utána következő szint.

Bármi kérdésed van, írd ide bátran!

Hozzászólások küldése

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük