Mennyi idő alatt lehet egy megfelelő szintre eljutni?

Első lépésként azt kell eldöntened, miért tanulsz angolul, mire használnád a nyelvet?

Turistáskodnál? Munkavállaláshoz kell? Külföldön élsz?

Ha megvan a célod, akkor tudnod kell, ehhez milyen szint szükséges. Ha ezt nem tudod, akkor írj nekem, akár ide a hozzászólásba is írhatsz, és segítek!

Ha például turistáskodni szeretnél, vagy az alapvető mindennapi dolgokat szeretnéd érteni, akkor az A1 és utána az A2 szint tanfolyamait kell megtanulnod, és ha évente egyszer használnád, akkor ezeket újra és újra át kell venned, mert magától nem fog megmaradni.

Minden tanfolyam kb 60 lépésből áll, vagyis ha egy kis lépést megcsinálsz, akkor két hónap. Ez a lehető legkevesebb, amit foglalkoznod kell vele. A MINIMUM SZINT 8 tanfolyamból áll, így könnyen kiszámolhatod, hogy meddig tart majd a lezárása. Sok idő? Akkor gyorsulj fel! Csak rajtad múlik.

Ha te már nem vagy kezdő, tehát az első tanfolyamok egyfajta ismétlések, akkor az elején nagyon gyorsan fogsz haladni, de utána beáll a sebességed, csak igyekezz naponta ugyanannyit tanulni. Így könnyen kiszámolhatod, hogy mondjuk a két szint tanfolyamait mennyi idő alatt tudod elvégezni.

Ez egy körülbelüli idő, személytől függ, tehát lehet, hogy hamarabb elvégzed, és lehet az is, hogy több időbe telik. Nagyban függ attól, hogy milyen gyakran tanulsz, befolyásolja az is, mennyi idő kell számodra, hogy a szavakat elsajátítsd, és mivel sok beszédkészség fejlesztő gyakorlat van, ezek is befolyásolják a tanulási időd, hiszen ha már tanultál angolul, valószínűleg ezeket gyorsabban be tudod gyakorolni mint az, aki teljesen nulláról indult.

Mindig azt nézd, mit fejlődtél, mennyivel tudsz többet, és ne feltétlenül a mennyiséget nézd, bár tudom, az is fontos! Azt nézd, hogy TUDD ALKALMAZNI a tanultakat, vagy ha nincs lehetőséged élesben alkalmazni, akkor azt kell érezned, hogy ha lehetőséged lesz, fogod tudni alkalmazni.

“Nagyon sokat fejlődtem! Meg merek végre szólalni angolul bármilyen rossz érzés nélkül! Sokkal magabiztosabb vagyok külföldön, úgy érzem, már most is elboldogulnék, ha csak angolul tudnék kommunikálni! Külföldi sikerélményekre alapozom ezt! NAGYON KÖSZÖNÖM NOÉMI,HOGY VAN ÖNBIZALMAM ANGOLUL MEGSZÓLALNI! Ami nagyon fontos tanulság számomra: Ha nem vagyok teljesen biztos abban, hogy helyesen mondom, akkor is ki kell mondani inkább helytelenül, mint sehogy! Aztán kialakul!!! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!”

Paróczi Pálné

ÍRD MEG A HOZZÁSZÓLÁS RÉSZBE, HOGY MIÓTA TANULSZ ANGOLUL, ÉS MIT SZERETNÉL ELÉRNI AZ ONLINE AKADÉMIÁVAL!

ÍRD MEG KÉRLEK IDE, TE MENNYI IDŐT GONDOLTÁL FOGLALKOZNI AZ ANGOLLAL NAPONTA!

4 Comments
Hozzászólások becsukása

SZIA MONCSI!
KÖSZÖNÖM:)
NOÉMI
**********
Szia Noémi,
Ez változó, minden nap angolozok, időtől függően, de a TV is csak angolul szól nálam:-)
Moncsi

Köszönöm:))
Ha már ezt betervezed, sokat jelent ám. Persze, sokszor nem rajtad múlik, ezért igyekezz egy olyan minimumot kigondolni, amit 99%-ban tudsz tartani. És ha ennél több sikerül, akkor az jó, és nem vesztesen kerülsz ki belőle. Ha kitűzöl egy órát, de csak heti egyszer sikerül, akkor csalódott leszel, ezért érdemes olyat választani, ami szinte mindig menni fog.
De az egy óra egy ideális:)

Jó haladást és köszönöm, hogy leírtad: Noémi

******************

Napi 1 órát szeretnék, de nem mindig rajtam múlik.

Szia Gabi21!
Köszönöm válaszod! A két óra szuper! Ha ezt fenn tudod tartani, akkor nagyon hamar meg fogsz tanulni angolul!

Jó haladást: Noémi
**********
Szia!
Napi két órát szeretnék foglalkozni az angollal!

SZUPER, EZZEL NAGYON SZÉPEN LEHET HALADNI!
NOÉMI
************
Napi 2 órát szeretnék foglalkozni az angollal.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük