Mennyi idő alatt lehet egy megfelelő szintre eljutni?

A megfelelő szint az A2 szint, hiszen ez egy viszonylag stabil szint, ahol már képes vagy a mindennapi élet főbb dolgairól beszélni, kérdezni, és ezeket megérteni, ha hozzád beszélnek.

Ez az a szint, amit egy munkahelyen is minimum elvárnak, és turistáskodásnál is stabilan el tudsz igazodni az általános témákban.

Ez nálam 19 tanfolyam.

Ránézésre ez most soknak tűnhet, de itt jön a képbe a szorgalom, a kitartás, és a Te egyedi tanulási képességed.

Ezt lehetetlen megmondanom, hiszen nem ismerlek. Azt szoktam javasolni, kezdd el, és látni fogod, hogy mondjuk napi egy óra tanulással milyen sebességgel haladsz. Ha nincs napi egy órád, akkor is próbálj meg napi szinten haladni, legalább egy lépést végezz el egy tanfolyamon.

Tegyük fel, hogy naponta “csak” egy lépést tudsz megtenni, akkor két hónap alatt sajátítasz el egy tanfolyamot, így a 19 tanfolyamot körülbelül 3 év alatt fogod megtanulni.

Sok?

Akkor döntsd el, hogy két lépést teszel meg, akkor már másfél év. De ha mondjuk naponta négy lépést is meg tudsz tenni, akkor kb. 9-10 hónap alatt tanulod végig az A1 és A2 szint tanfolyamait.

Csak rajtad múlik, milyen sebességgel haladsz.

Egyes lépések különböző gyakorlást igényelnek, hiszen lehet, a szókincsnél eltöltesz több időt, de a tesztek már gyorsabban mennek. Kezdd el, és látni fogod, milyen sebességgel haladsz.

Mindig azt nézd, mit fejlődtél, mennyivel tudsz többet, és ne feltétlenül a mennyiséget nézd, bár tudom, az is fontos! Azt nézd, hogy TUDD ALKALMAZNI a tanultakat, vagy ha nincs lehetőséged élesben alkalmazni, akkor azt kell érezned, hogy ha lehetőséged lesz, fogod tudni alkalmazni.

“Nagyon sokat fejlődtem! Meg merek végre szólalni angolul bármilyen rossz érzés nélkül! Sokkal magabiztosabb vagyok külföldön, úgy érzem, már most is elboldogulnék, ha csak angolul tudnék kommunikálni! Külföldi sikerélményekre alapozom ezt! NAGYON KÖSZÖNÖM NOÉMI,HOGY VAN ÖNBIZALMAM ANGOLUL MEGSZÓLALNI! Ami nagyon fontos tanulság számomra: Ha nem vagyok teljesen biztos abban, hogy helyesen mondom, akkor is ki kell mondani inkább helytelenül, mint sehogy! Aztán kialakul!!! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!”

Paróczi Pálné

ÍRD MEG A HOZZÁSZÓLÁS RÉSZBE, HOGY MIÓTA TANULSZ ANGOLUL, ÉS MIT SZERETNÉL ELÉRNI AZ ONLINE AKADÉMIÁVAL!

ÍRD MEG KÉRLEK IDE, TE MENNYI IDŐT GONDOLTÁL FOGLALKOZNI AZ ANGOLLAL NAPONTA!

4 Comments
Hozzászólások becsukása

SZIA MONCSI!
KÖSZÖNÖM:)
NOÉMI
**********
Szia Noémi,
Ez változó, minden nap angolozok, időtől függően, de a TV is csak angolul szól nálam:-)
Moncsi

Köszönöm:))
Ha már ezt betervezed, sokat jelent ám. Persze, sokszor nem rajtad múlik, ezért igyekezz egy olyan minimumot kigondolni, amit 99%-ban tudsz tartani. És ha ennél több sikerül, akkor az jó, és nem vesztesen kerülsz ki belőle. Ha kitűzöl egy órát, de csak heti egyszer sikerül, akkor csalódott leszel, ezért érdemes olyat választani, ami szinte mindig menni fog.
De az egy óra egy ideális:)

Jó haladást és köszönöm, hogy leírtad: Noémi

******************

Napi 1 órát szeretnék, de nem mindig rajtam múlik.

Szia Gabi21!
Köszönöm válaszod! A két óra szuper! Ha ezt fenn tudod tartani, akkor nagyon hamar meg fogsz tanulni angolul!

Jó haladást: Noémi
**********
Szia!
Napi két órát szeretnék foglalkozni az angollal!

SZUPER, EZZEL NAGYON SZÉPEN LEHET HALADNI!
NOÉMI
************
Napi 2 órát szeretnék foglalkozni az angollal.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük