Milyen szótárt használjak

Igen, ez egy kényes kérdés, mert tökéletes szótár nincs sajnos, legalábbis olyan, amit mindenkinek jó szívvel ajánlanék, hiszen egy kezdőnek mást kell használnia, és egy haladónak is mást kell használnia. A Minimum szint tanfolyamain minden egyes szót, amit a tanfolyam érint, jelzek, feltüntetek, elmagyarázok. De kattints az ANYAGOK feliratra fenn a TÉMA mellett, és letöltheted a Minimum szint szótárját, amit ki is nyomtathatsz!

Én kifejezetten nem szeretem a szótanulós applikációkat, hiszen egy-egy szónak több jelentése van, és kezdőként felesleges azt megtanulnod, ami neked mondjuk nem is kell. Később persze jó, ha minden jelentést ismersz, de most hátráltatna a tanulásban. A szótanulós módszerem lényege pedig pont az, hogy ne önállóan tanuld a szavakat!

Minden szó, ami csak előkerül és még korábban nem volt, a részeknél megtalálható, vagy Videós szókincs formájában, vagy hangos szószedet formájában.

A Noémiangol program alatt rengeteg szót kell elsajátítanod, és bizony előfordul, hogy első találkozáskor nem megfelelően rögzül a szót.

Ilyenkor nincs mit tenni, újra elő kell venni. Sokszor kérdezitek, hogy milyen szótárt használjatok, és bizony, nem tudok rá jó választ.

Az interneten többnyire olyan online szótárakkal találkozhatsz, ahova ha beírod az angol szót, rengeteg jelentést ad meg neked.

Ez nem csak egy kezdőt, de még haladót is összezavarhat.

Amikor a B1 szint végéhez érsz, megtanítalak az angol-angol szótár használatára, hiszen akkor már akkora szókincsed lesz, hogy képes leszel ennek előnyét kihasználni.

A tanfolyamaim egyes lépéseinél az új angol szónak azt a jelentését fogod megtanulni, ami oda éppen kell. Hiába van egy szónak 20 jelentése, te csak azt az egyet fogod ott megtanulni.

Na de mi van akkor, ha például, ha a Minimum szint első tanfolyamán vett egyik szó nem maradt meg nálad, és a hetedik tanfolyamon találkozol vele. Én már nem teszem bele a tananyagba azt a szót, de minden tanfolyam elején lesz egy letölthető dokumentum, ahol az addig tanult szavakat fogod látni, és azt is feltüntetem, melyik szint melyik leckéjében volt, így akár vissza is tudsz menni, meg tudod ismét hallgatni.

Ez a rész itt véget is ért, mehetsz tovább, kattints a KÖVETKEZŐ LECKE gombra!

Hozzászólások küldése

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük