Kétféle tanuló van: 1) aki még sosem tanult angolul, és 2) aki már tanult angolul!

Ha te az első kategóriába tartozol, akkor nagyon egyszerű dolgod van: KEZDD A LEGELSŐ SZINT LEGELSŐ TANFOLYAMÁVAL, azaz a Minimum szint legelső tanfolyamával.

Ha a második kategóriába tartozol, akkor nehéz látatlanul megmondani, honnan kezdd el a tanulmányaid, vagy honnan folytasd.

"Már tanultam valamit angolul...."

…. de szeretném a tudásom fejleszteni, honnan kezdjem el?” Ez, és hasonló kérdések sora érkezik hozzám nap mint nap, hiszen ma már szinte mindenki tanult vagy tanul angolul, tehát a “valami” “bármit” is jelenthet.

Tanfolyami programom egy teljes, több mint 35 tanfolyamból álló EGYSÉG. Olyan tanulóknak hoztam létre, akik kezdők, vagy újrakezdők, és újrakezdőként az A1 szint követelményeit sem érik el, és önállóan szeretnék fejleszteni angol tudásukat. Ha kíváncsi vagy, neked szól-e a tanfolyam, akkor végezd el a legegyszerűbb és legbiztosabb szintfelmérőt.

Angol szintfelmérés

Ha tanultál már angolul, akkor jól tudod, hogy egy nyelvet négy készségre bontunk fel: beszéd, beszédértés, írás, olvasás.
Elmondható, hogy nincs olyan ember, akinek ez a négy készség egyforma szinten van.
Ha szintfelmérőkre keresel rá az interneten, akkor rengeteget fogsz találni, de el foglak keseríteni: ezek nem mondják meg pontosan, honnan kezdd el a tanulmányaid.
A tesztek általában nyelvtani tesztek, és csak egy szűk területet tudnak nálad tesztelni, valamint tippeléssel akár át is mehetsz a teszten, minden tudás nélkül. Persze, ha szereted magad tesztelni, töltögess bátran teszteket, de érdemes többet elvégezni, figyelni arra, mit tippeltél, sőt, olyat választani, ahol van olyan lehetőség, hogy “nem tudom”.

Az alábbi tesztsorozatot szoktam magántanulóimmal is elvégeztetni, de persze még a beszélgetés is jelen van, ami nagyon sokat elmond nekem, ezt most nálad nem tudjuk elvégezni, de bízok benne, hogy így is teljes képet fogsz kapni arról, hogy honnan folytasd a tanulást. Lehet, ez nem az én programom lesz, de akkor már legalább tudod, merre keresgélj.

Az alábbi tesztsorozattal csak azt fogod tudni megállapítani, hogy A1 szinten vagy-e, vagy felette!